top of page

Liga.net опублікував експертну думку Дмитра Фурдиги щодо переваг будівництва ТП

На порталі liga.net, що входить в ТОП-15 ЗМІ України, вийшла публікація виконавчого директора Voltage Group Дмитра Фурдиги. Її назва – «Як трансформаторна підстанція може економити витрати бізнесу в часи глобальних енергозмін?»

На переконання автора, в учасників українського енергоринку сьогодні, як ніколи, є розуміння, що в ситуації зростання енерготарифів треба шукати інструменти адаптації до глобальних енергетичних викликів. У цьому контексті, на думку автора, перед топ-менеджментом підприємств постають 3 варіанти. «По-перше, це будівництво сонячних електростанцій під власні потреби (автономність та енергоефективність без приєднання до мереж). По-друге, це модернізація існуючих електромереж (економія енерговитрат через заміну технічно застарілого обладнання для підвищення якості електроенергії та надійності електропостачання). По-третє, це будівництво додаткових трансформаторних підстанцій в контексті зміни класу напруги приєднання підприємства до мереж обленерго, що дозволяє зменшити фінансове навантаження щодо електроенергії на об’єкті».



Останній варіант, як стверджує Дмитро Фурдига, з точки зору бажання замовника мати швидкий та відчутний фінансовий результат, є найбільш раціональним для підприємств, що прагнуть розширяти свої виробничі потужності.


Будівництво трансформаторних підстанцій, на думку автора, є одним з рішень економії енерговитрат підприємств в контексті можливого переходу з 2-го на 1-й клас напруги. На переконання Дмитра Фурдиги, цей крок зменшуватиме собівартість виробленої продукції і створюватиме їй додаткові конкурентні переваги.


Будівництво трансформаторних підстанцій «під ключ», зазначає автор - це чіткий алгоритм, в якому замовники цінують оптимізацію витрат та альтернативні варіанти на кожному з його етапів.


Варто відмітити, що кожний з цих них має свої специфічні «нюанси» та низку питань, які Voltage Group з 12-річним досвідом роботи вміє комплексно вирішувати.


За ствердженням Дмитра Фурдиги, термін окупності такого проекту становить 3 роки. В контексті подальшого прогнозованого світового зростання ціни на електроенергію, ця цифра, на думку автора, зменшуватиметься і «ставатиме дедалі більш «привабливою» для оптимізації енерговитрат українського промислового бізнесу».


663 перегляди
bottom of page