top of page

Дмитро Нечипоренко надав коментар щодо експортних можливостей газеті «День»

Директор із розвитку бізнесу #VOLTAGE Дмитро Нечипоренко став одним з експертів для статті «Український експорт: проблеми та перспективи» газети «День». У контексті обговорення «нюансів» українського експорту, він озвучив особливості роботи з іноземними інвестиціями в середині країни та «тонкощі» виходу на зовнішні ринки.


Зокрема, Дмитро Нечипоренко розказав про низку складнощів, з якими зіткнулася компанія відносно виходу на експорт. «Це було завдання подвійної складності. По-перше, це питання довіри, особливо на таких ринках, які вже усталені. По-друге, українська фінансова система надто слабо працює щодо надання експортних кредитів, їх практично неможливо отримати. І коли ми виходимо на міжнародний тендер і «граємо» з міжнародними компаніями, то вони мають перевагу, бо пропонують не лише послугу, обладнання, але й кредит, який надається банком. Більше того на зовнішньому ринку, будьмо відверті, до українців ставляться як до безкоштовної робочої сили… Тому ми вирішили, що потрібно зробити крок вище і напрацювати власну лайфхаки».


Спершу, як зазначив Дмитро Нечипоренко, «вийшли на співпрацю з виробниками металоконструкцій, щоб спільно проводити аналіз ринку і розуміти, кому ми можемо пропонувати комплексний продукт». Далі #VOLTAGE створив декілька моделей для подачі послуг – проєктування і будівництво під ключ #СЕС за кошти замовника (тут запропонували підприємствам кредит від банків-партнерів) та залучення інвестора, який зможе поставити #СЕС на підприємстві замовника.


«Комплекс послуг і інвестиційна пропозиція – це наша фішка, яка дозволила вийти на зовнішній ринок», - відмітив Дмитро Нечипоренко. Зараз за рахунок іноземних приватних інвесторів #VOLTAGE напрацьовує проєкти під ключ у Польщі, Румунії, Угорщині та інших країнах, підсумував Дмитро Нечипоренко.

132 перегляди
bottom of page